2010 - Νέα χρονιά καινούριοι στόχοι

Ξεκίνησε μια νέα χρονιά και βάλαμε νέους στόχους, μικρούς ή μεγαλύτερους. Μπορεί να είχαμε δώσει την υπόσχεση στον εαυτό μας ότι η νέα χρονιά θα μας βρει με όλους τους στόχους μας πραγματοποιημένους, όμως πολλά από αυτά που λέμε στον εαυτό μας ότι θα τηρήσουμε κάθε χρόνο, κάνοντας ανασκόπηση στο τέλος της χρονιάς βλέπουμε ότι δεν τα καταφέραμε και μείναμε μόνο στο “θέλω να κάνω” ή “πρέπει να το κάνω”. Από φόβο, αμέλεια ή μήπως γιατί τελικά πολύ απλά καταναλώνουμε περισσότερη ενέργεια στη σκέψη παρά στην πράξη.

Για παράδειγμα: Λέμε συνεχώς στον εαυτό μας: Πρέπει να αδυνατίσω. 6 κιλά. Αλλά μήπως δεν μπορώ να τα καταφέρω; Και πόσο χρόνο θα μου πάρει;  Ποια δίαιτα να ακολουθήσω; Πότε να ξεκινήσω; Να το κάνω σήμερα ή να περιμένω από Δευτέρα; Σιγά μην τα καταφέρω. Τελικά από Δευτέρα σε Δευτέρα και από σκέψη σε σκέψη όχι μόνο δεν αδυνάτισα αλλά πήρα και μερικά κιλά. Λέμε: αυτή τη χρονιά θα ξεκινήσω γυμναστήριο. Αλλά θα ξεκινήσω από τον άλλο μήνα. Ναι αλλά θα πιαστώ στην αρχή και θα πονάω. Άσε που μπορεί να γραφτώ και να μην πηγαίνω γιατί δεν θα έχω και πολύ χρόνο. Θα πάω λοιπόν όταν θα αισθανθώ έτοιμη. Τελικά θα κάνω γυμναστική στο σπίτι γιατί το γυμναστήριο πέφτει λίγο μακριά και δεν θα προλαβαίνω να πηγαίνω. Θα ξεκινήσω αύριο. Τελικά θα ξεκινήσω την ημέρα που θα είμαι πιο ξεκούραστη. Και τελικά αυτή η μέρα δεν έρχεται ποτέ. Στο τέλος κουραζόμαστε τόσο πολύ από τις σκέψεις που είναι δύσκολο να περάσουμε στην πράξη.

Αυτή τη χρονιά ας κάνουμε επιτέλους πράξεις κι ας μην μείνουμε στις υποσχέσεις. Την καινούρια χρονιά ας περάσουμε στη δράση. Ας φτιάξουμε ένα πλάνο με τα πράγματα που για πολύ καιρό θέλουμε να κάνουμε και ας τα πραγματοποιήσουμε επιτέλους. Ας κάνουμε επιτέλους την προσπάθεια και ας επιμείνουμε χωρίς να το βάζουμε κάτω στην πρώτη δυσκολία.
Την καινούρια χρονιά υπόσχομαι στον εαυτό μου ότι θα κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα. Θα κάνω πράξεις και δεν θα το πολυσκέφτομαι ούτε θα έχω δεύτερες σκέψεις για όσα θέλω να κάνω. Για όσα θέλω να γίνω. Από την στιγμή που θελήσω κάτι σημαίνει ότι μπορώ να το κάνω. Αν θέλω κάτι, δεν υπάρχει τίποτα και κανένας που να με κάνει να πιστέψω πως δεν μπορώ να το κάνω. Ούτε ο ίδιος μου ο εαυτός. Όταν θέλω κάτι θα το κάνω πράξη. Λέω στον εαυτό μου  ότι αξίζει να έχει ότι ακριβώς επιθυμεί. Ότι βάλεις στο μυαλό σου μπορείς να το καταφέρεις με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο και είναι σίγουρο πως αν πιστέψεις στον εαυτό σου και καταλάβεις πόσο ξεχωριστός είσαι δεν θα έχεις δεύτερες σκέψεις ποτέ για όλα όσα θες να καταφέρεις. Την καινούρια χρονιά θέλω να γίνω καλύτερος άνθρωπος. Να νικήσω τους φόβους μου και να διώξω όλες αυτές τις σκέψεις που με κρατάνε πίσω στη ζωή. Την καινούρια χρονιά θα αγαπήσω τον εαυτό μου θα έχω αυτοπεποίθηση θα κοιτάξω την ζωή στα μάτια και θα απαλλαγώ από τις αρνητικές σκέψεις που φωλιάζουν στο μυαλό μου. Θα ξυπνάω το πρωί και θα χαμογελώ στον καθρέφτη μου και στα αγαπημένα μου πρόσωπα. Θα ξέρω ότι οτιδήποτε βάλω στο μυαλό μου μπορώ να το καταφέρω. Ξεκινάω από τώρα και όχι αύριο. Την καινούρια χρονιά σταματάω να χρησιμοποιώ το «θα». Απλά κάνω! Από το πιο μικρό πραγματάκι μέχρι τα μεγάλα όνειρα που θέλω να πραγματοποιήσω. Την καινούρια χρονιά χαίρομαι την κάθε στιγμή χωρίς να τις γεμίζω με χιλιάδες αρνητικές σκέψεις. Βλέπω όμορφα όνειρα. Θα αγαπήσω τον εαυτό μου θα τον νοιάζομαι και θα τον προσέχω και αυτό θα κάνει τους γύρω μου να με αγαπούν περισσότερο. Θα φτιάξω την ζωή μου όπως ακριβώς θέλω να τη ζήσω. Την καινούρια χρονιά θα είμαι ευτυχισμένη. Δεν θα μένω στην ιδέα. Θα την πραγματοποιώ. Και μετά θα χαίρομαι γιατί οι προσπάθειές μου θα με ανταμείβουν με τα καλύτερα δώρα. Γιατί θα ζω την ζωή μου όπως ακριβώς την έχω ονειρευτεί. Όπως ακριβώς μου αξίζει. Την νέα χρονιά  σταματάω τη θεωρία και κάνω πράξεις.

2010 - ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΙ ΣΤΟΧΟΙ